Elixir Feed  News

Elixir Groups engineering team has developed production of monocalcium phosphate at Elixir in Prahovo, the company has said.

The compound is a necessary ingredient in the diet of all animals.  So far, this product was imported to Serbia, as no domestic factory produced it. 

Read more...

Datum:08.10.2014

No recorded cases of classical swine fever

The representatives of the project named Support to the program of control and eradication of classical swine fever and rabies in the Republic of Serbia, announced that practically there are no recorded cases of classical swine fever in Serbia.

Read more...

Datum:23.05.2013

Laboratorija za ispitivanje mleka

Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji s ovlašćenjem Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo počinje  da radi na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Read more...

Datum:07.05.2013

Fattening beef cattle is facing big crisis

Asocijacije evropskih farmera (Copa) i zadruga (Cogeca) upozoravaju da je situacija u sektoru goveđeg mesa u EU katastrofalna i pozivaju na akciju.

Read more...

Datum:07.05.2013

The number of hens is growing in Switzerland

Broj kokošaka u Švajcarskoj je u porastu i dostigao je 10 miliona u 2012, što predstavlja povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Read more...

Datum:24.03.2013

Dodaci ishrani goveda

Biološka dostupnost minerala pokazuje koliko uspešno se neki mineral koristi od strane životinje.

Read more...

Datum:08.11.2012

Swine in the EU still in forbidden boxes

Protiv nekih od najvećih evropskih proizvođača svinja, uključujući Nemačku, Francusku i Španiju, mogle bi da budu preduzete zakonom predviđene mere jer su propustili da do 1. januara primene nove propise Evropske unije o dobrobiti životinja

Read more...

Datum:08.11.2012